fbpx

HET NATIONALE DEEP DEMOCRACY EVENT

29 januari 2021

Reserveren niet nodig

Nog plek(ken)

23.59

Hoe blijf je vitaal tijdens het werk?

ademhaling, mindfulness & vitaliteitsoefeningen

Sportschool HighFive helpt de Haagse collega’s ook om gezond en fit te blijven. In deze snelle, veeleisende wereld is het verlangen naar balans en persoonlijke gezondheid groter dan ooit. Met hun brede scala aan vitaliteitsservices inspireren zij iedereen om de gemotiveerde, energieke, gefocuste, creatieve en goed uitgebalanceerde teamspeler te worden die de superwerknemer is. Speciaal voor het Haags Ontwikkelfestival stellen zij enkele filmpjes beschikbaar.

Klik hier

———————————

Leren om beter te ademen

Bekijk het filmpje

​Hierin laten we zien wat een ademoefening doet met je lijf en leggen we uit hoe je die oefening zelf kunt doen.

  1. Doe twee keer per dag een ademoefening

Dit filmpje op YouTube helpt je om precies in het goede ritme te ademen. Doe deze oefening minimaal 2 keer per dag; liefst na het opstaan en voordat je naar bed gaat. Als je het hele filmpje (7 minuten) mee-ademt, dan vermindert tot 8 uur lang het aantal schadelijke stresshormonen in je lijf.

​Nog even de korte samenvatting van de ademoefening:

    • Als het balletje omhoog gaat adem je in (je mag het inademen evt ook nog wat korter maken en wachten met inademen tot het balletje op de helft is).
    • Als het balletje omlaag gaat adem je uit.
    • Als je eerder klaar bent met in/uitademen, houd je je adem gewoon even vast: je hoeft geen extra lucht in of uit te persen. Het mag makkelijk en moeiteloos voelen.
    • En als t lukt, probeer om door je neus te ademen en de lucht van onder uit je buik te halen.

​Tip: er zit een rustig pianomuziekje onder; als je die niet prettig vindt, zet het geluid dan uit of zet je eigen muziek op. Het is wel handig als je altijd dezelfde muziek erbij luistert (of juist zonder muziek), zodat je je lijf traint op deze oefening.

Toegang

Om toegang te krijgen tot deze sessie moet je een plek reserveren. Misschien heb je dat al gedaan. Of anders kun je dat nog doen (als er nog plek is natuurlijk). Daarna ga je naar ‘Bekijk je eigen programma‘ rechtsboven op de pagina. Als je daar op de door jou gereserveerde sessie klikt, zie je de link of video waarmee je toegang krijgt.

LET OP: Voor deze sessie hoef je je niet van te voren in te schrijven. Op de dag zelf wordt de link of video getoond om deze sessie te volgen. Er is dan wel een account nodig om deze sessie te bekijken.

Reserveer je plek

Tot volgend jaar

Bedankt voor je komst!

Was je er niet bij maar wil je wel graag op de hoogte blijven van onze events?