fbpx

HET NATIONALE DEEP DEMOCRACY EVENT

29 januari 2021

Nog plek(ken)

14.00

- 16.00

Geweldloze communicatie

Elise Helversteijn en Dienke van Baardewijk

Geweldloze communicatie helpt je om in verbinding met jezelf contact te maken met anderen. Jezelf zien, horen en accepteren is voor ons allemaal misschien wel de meest wezenlijke behoefte. Door te (h)erkennen wat voor jou en voor de ander belangrijk is creƫer je een kwaliteit van verbinding van waaruit je samen verder komt.

De rode draad om in verbinding te komen met jezelf en anderen is empathie. Wanneer je met empathie kunt kijken en luisteren vallen de oordelen weg en zie je de ander zoals die echt is. En kun je gaan luisteren naar waar het in de kern bij de ander (en jezelf) om gaat.

Marshall Rosenberg ontdekte dat bepaald taalgebruik de verbinding tussen mensen belemmert terwijl ander taalgebruik die verbinding juist bevordert. Hij ontwikkelde een model met vier stappen. Het is een eenvoudig model met heel veel diepte. De vier stappen helpen ons om vanuit het hart te communiceren en om betekenis en effectiviteit in de communicatie te brengen.

Tijdens de workshop willen we je graag wat meer vertellen over de vier stappen en hun valkuilen, en daar ook mee gaan oefenen.

Wie zijn wij?

Mijn naam is Dienke van Baardewijk. Ik ben sinds 4 jaar bezig met geweldloze communicatie door het volgen van trainingen en heel veel oefenen. Ik heb zin in de workshops omdat ik geloof dat de stappen van geweldloze communicatie enorm kunnen bijdragen aan meer begrip tussen mensen en het vinden van oplossingen die voor iedereen werken.

Mijn naam is Elise Helversteijn. De afgelopen 5 jaar heb ik veel ervaring opgedaan met geweldloze communicatie, trainingen gevolgd en vooral heel veel geoefend. Juist in deze periode waarin we zoveel mogelijk thuiswerken en ik soms het gevoel heb dat om mij heen de meningen over het virus en de aanpak om het onder controle te krijgen steeds meer polariseren helpt het mij enorm om in verbinding te blijven met mijzelf en de mensen om mij heen.

Toegang

Om toegang te krijgen tot deze sessie moet je een plek reserveren. Misschien heb je dat al gedaan. Of anders kun je dat nog doen (als er nog plek is natuurlijk). Daarna ga je naar ‘Bekijk je eigen programma‘ rechtsboven op de pagina. Als je daar op de door jou gereserveerde sessie klikt, zie je de link of video waarmee je toegang krijgt.

Reserveer je plek

Tot volgend jaar

Bedankt voor je komst!

Was je er niet bij maar wil je wel graag op de hoogte blijven van onze events?